Försäljningschef

Som Försäljningschef på Mitsubishi Electric inom Division Factory Automation ansvarar du för försäljningen i Sverige och ingår i ledningsgruppen. Din avdelning består av 8 säljare. Våra kunder är Tillverkande Industri, Maskinbyggare (OEM), System Integratörer och Vatten-/Avloppsverk. Vi säljer styrsystem, frekvensomriktare, servostyrning, robotar, HMI och SCADA både mot befintliga och nya kunder. Brinner du för att skapa affärer, leda och utveckla personal samt att skapa tillväxt? Då vill vi gärna träffa dig.

Dina arbetsuppgifter
 • Ansvara för Sveriges försäljning, budget och resultat.
 • Skapa strategier och marknadsplaner för hela försäljningsavdelningen samt på individnivå. Kontinuerlig uppföljning av väsentliga KPI:er.
 • Leda, motivera och utveckla säljavdelningen enligt definierade mål.
 • Eget försäljningsansvar mot ledande befattningar hos befintliga och potentiella nyckelkunder.
 • Vid behov stötta säljarna i förhandlingar och göra sambesök hos kunder.
 • Delta aktivt på mässor, seminarier och andra marknadsaktiviteter.
 • Rapportera till VD som du har en nära och daglig kontakt med.
 • Ingå i ledningsgruppen och kontorsplats finns i Lund. Räkna med 1 övernattning/vecka vad gäller resor inom Sverige.
Din bakgrund/personlighet
 • Meriterande är kunskaper inom industriautomation. Har du arbetat som försäljningschef inom branschen och kan uppvisa goda säljresultat är du mycket intressant för oss. Du kan också ha arbetat som försäljningschef inom industrin med produkter/system som har avancerat teknikinnehåll.
 • Lätt att skapa och upprätthålla goda relationer både internt och externt
 • Är du resultatinriktad, tydlig, kommunikativ, strukturerad och drivs av tillväxt kommer du att passa i rollen som försäljningschef på Mitsubishi Electric.
 • Genom att vara engagerad och entusiasmera säljarna får du teamet att trivas och nå uppsatta mål.
 • Goda kunskaper krävs i engelska och du har en god datavana. Vi arbetar i SAP och i CRM system C4C.
Vi erbjuder
 • Mitsubishi Electric är ett marknadsledande företag inom egentillverkade automationsprodukter där du får representera ett varumärke som kännetecknas av innovation, hög kvalité och spetskompetens inom sitt område. På Mitsubishi är ”laget starkare än jaget” och därför arbetar vi mot gemensam gruppbonus. Vi hoppas att du vill vara med och utveckla företaget och ta marknadsandelar tillsammans med oss.
 • Vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor. Tjänstebil ingår i tjänsten.
Om företaget

Mitsubishi Electric Scandinavia är ett helägt dotterbolag till Mitsubishi Electric i Tokyo, Japan. Vår organisation har idag 11 filialer i Europa.

Namnet Mitsubishi står för innovativa produkter med hög kvalitet, såväl inom anläggningsautomation som inom andra områden. Programmerbara styrenheter (PLC), CNC-styrenheter, drivenhetslösningar, industrirobotar och maskinsystem för elektronisk bearbetning från Mitsubishi Electric anses allmänt vara ledande inom sina respektive områden och har skapat framgångsrika affärer över hela Europa i mer än 40 år.

Division Factory Automation EMEA har sitt europeiska högkvarter i Ratingen i närheten av Düsseldorf i Tyskland. Det är en del av Mitsubishi Electric Europe B.V. som har varit verksamma i Tyskland sedan 1978 och är ett dotterbolag som ägs helt av Mitsubishi Electric Corporation, Japan. Factory Automations roll i EMEA är att hantera försäljningar, service och support över sitt nätverk med lokala filialer och distributörer inom EMEA-regionen.

Sökord: Försäljningschef, Sales Manager, Affärsområdeschef, Area Sales Manager, Divisionschef, Konsultchef, Regionchef, industri, automation, industriautomation, systemintegratör, styrsystem, frekvensomriktare, servostyrning, drivsystem, robotar, CNC, HMI, SCADA, mjukstartare, startapparater, operatörspanel, PLC
Ansök här
Fält märkta med * är obligatoriska

Jag samtycker till att gå med i RekryteringsMäklarens kandidatnätverk och godkänner att RekryteringsMäklaren sparar mina personuppgifter. Min profil kommer att finnas tillgänglig för att RekryteringsMäklaren ska kunna matcha den mot rekryteringsuppdrag.

Läs mer om hur RekryteringsMäklaren behandlar dina personuppgifter här.