Denna tjänst är tillsatt!

KAM / Segmentsansvarig Grossist

Vår nuvarande KAM för grossister kommer att pensionera sig till sommaren och därför söker vi nu en ersättare. Din primära uppgift är att besöka och utveckla grossisterna i Sverige där du ansvarar för försäljningen av Drakas kabelsortiment. I samarbete med regionsäljare, innesäljare, offertingenjörer och produktchef är du ansvarig för att driva och utveckla businessen inom grossistsegmentet.

Dina arbetsuppgifter
 • Besöka försäljningschefer, produktchefer och inköpare hos grossisterna i Sverige. Du presenterar Drakas och Prysmian Groups välkända och breda kabelsortiment som består av standard- och kundanpassade produkter.
 • Besöka de ledande installatörsföretagen i Sverige, ensam eller tillsammans med regionsäljare.
 • Ansvara för att utveckla befintliga kunder och skapa långsiktiga relationer.
 • Du har en tät dialog med fabriks-, logistik- och produktchef för att erbjuda kunderna den optimala produktlösningen.
 • Tillsammans med kunder besöker du internationella produktionsenheter varför goda engelskakunskaper är ett krav.
 • Du rapporterar till försäljningsdirektören som sitter i Stockholm. Önskvärd bostadsort är Stockholm men du kan också bo i Göteborg eller Malmö med omnejd. Räkna med ca 1 övernattning/vecka.
Din bakgrund/personlighet
 • Har arbetat med teknisk försäljning mot grossister och har dokumenterade goda säljresultat. Elkunskaper är meriterande.
 • Är uthållig med att driva långsiktiga affärer samtidigt som du har förmåga att få avslut i dina affärer.
 • Arbeta i team är för dig en självklarhet och genom att vara kommunikativ, strukturerad, drivande och prestigelös skapar du goda förutsättningar att driva affärerna på en professionell nivå.
 • Resultatfokuserad, affärsmässig, engagerad, självgående och tekniskt intresserad är några egenskaper vi värderar högt hos dig som person.
 • Förmodligen är du tekniskt utbildad.
Vi erbjuder
 • Draka Kabel är Sveriges ledande tillverkare av kabel och vi tror att med ditt affärsmannaskap och positiva sätt kan du vara med och bidra till att utveckla grossistsegmentet inom företaget och den goda stämning som råder i teamet. Det finns internationella karriärsmöjligheter inom Prysmian Group och vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor och tjänstebil.
Om företaget

Draka Kabel Sverige AB är sedan 2011 en del av Prysmian Group. Koncernen omsätter globalt ca 7 miljarder Euro och finns i 50 länder med ca 20 000 anställda. I Sverige har vi huvudkontor och tillverkning vid vår fabrik i Nässjö.
Vi är 160 anställda i Sverige. Prysmian Group är marknadsledare i tillverkning av elektriska kablar. Produkterna marknadsförs under de välrenommerade varumärkena Draka och Prysmian. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att överföra energi och information på ett effektivt sätt, överallt!

Sökord: KAM, Key Account Manager, Area Sales Manager, GAM, Global Account Manager, BAM, Business Account Manager, Account Manager, säljare, försäljningsingenjör, Sales Engineer, Försäljningschef, Produktchef, Distriktschef, Regionchef, kablar, installationskablar, kopplingskablar, anslutningskablar, brandresistenta kablar, kraftkablar, elektronikkablar, telesignalkablar,
Denna tjänst är tillsatt!