Denna tjänst är tillsatt!

Key Account Manager

Som Key Account Manager på Wella Salon Professional Division ansvarar du för försäljning, marknadsaktiviteter, service och utveckling av businessen inom Wellas produkter av färger, hårvård och styling. Dina kunder består av kedjor, grossister och stora salonger i Sverige. Ditt främsta mål är att skapa ett långsiktigt och tight samarbete med kunderna för att öka försäljningen och Wellas distribution.

Dina arbetsuppgifter
 • Utveckla samarbetet med dina kunder genom att lägga affärsplaner och skräddarsy marknadsaktiviteter för att öka försäljningen/servicen/mervärdet av våra varumärken Wella, Sebastian, System Professional, Nioxin och Sassoon.
 • Du analyserar data och följer noggrant upp försäljningsutvecklingen på Wellas produkter hos dina kunder för att stämma av mot budget och de avtal som ingåtts.
 • I din roll ingår att förhandla med kunder på central nivå men också att vara aktiv ute på regionerna för att informera/följa upp distributionen, driva marknadsaktiviteter och identifiera behovet av utbildningar enligt överenskomna planer.
 • Du samarbetar med Wellas säljkår och håller dem uppdaterade om rådande status och vilka marknadsaktiviteter som är planerade på kedjorna, grossisterna och större salonger.
 • Du är placerad på kontoret i Värtahamnen och du kommer att resa på hela Sverige men fokus ligger främst på Stockholm.
Din bakgrund/personlighet
 • Du har en kandidatexamen från universitet/högskola.
 • Har du arbetat med försäljning av skönhetsprodukter är det en fördel men inte ett krav. Antingen innehar du idag en KAM-roll eller så har du arbetat ett antal år som fältsäljare inom B2B och du känner att det är dags att ta nästa steg i din karriär.
 • Du är övertygande, anpassningsbar och du har en god förmåga att läsa av din omgivning. Du är en professionell förhandlare och du kan sälja in och presentera affärs- och marknadsplaner.
 • Målinriktad, energisk, strategisk, strukturerad och kommunikativ är några utmärkande drag hos dig som person. Med din analytiska förmåga att tolka data kan du dra egna slutsatser som du använder för att bygga och stärka affärsrelationerna.
 • Goda kunskaper i tal/skrift i svenska/engelska och i MS Office är ett krav.
 • Du rapporterar direkt till försäljningsdirektören och du ingår i säljavdelningens ledningsgrupp.
Vi erbjuder
 • Vi erbjuder dig att få möjlighet att göra karriär på ett innovativt och framgångsrikt företag inom Procter & Gamble-koncernen. Wella är marknadsledande på färger/hårvårdsprodukter och alltid ligger i sin framkant vad gäller mode och trender. Du blir en viktig medspelare i vårt framgångsrika säljteam. Har du karriärsambitioner kan du utvecklas inom företaget.
Om företaget

Wella, Salon Professional Division på Procter & Gamble är ett internationellt ledande företag inom hårvård och hårkosmetik. Vi arbetar med mode och trender och erbjuder frisörsalonger ett totalkoncept med varor inom färg, care och styling. I Wellas säljportfölj ingår varumärkena: Wella Professionals, Sebastian Professional, System Professional, Nioxin samt Sassoon Professional. Vi är en nordisk organisation med verksamhet i Danmark, Finland, Norge och Sverige och vårt nordiska huvudkontor ligger i Värtahamnen i Stockholm. Totalt är vi ca 250 medarbetare.

Sökord: KAM Key Account Manager Fältsäljare Säljare Utesäljare Account Manager Distriktsäljare Skönhetsvård Hårvård Mode Fashion Kosmetik dagligvaror dagligvaruhandel fackhandel läkemedel
Denna tjänst är tillsatt!