Denna tjänst är tillsatt!

Produktchef Installationkabel

I rollen som produktchef / produktspecialist på Draka Kabel är du ansvarig för installation- och specialkabel. Du ser till att produktportföljen har rätt sammansättning. Du utformar/genomför och följer upp strategier och marknadsplaner. Du ser till att produkterna motsvarar tekniska krav, håller lönsamhet samt produkternas livscykler. Du initierar produktutveckling, definierar riktlinjer för säljkanaler och prissättning samt ansvarar för att produktrelaterad info finns i våra system och är tillgänglig för våra elgrossister- och elinstallatörskunder.

Dina arbetsuppgifter
 • Äga och vårda sortimentet inom installation- och specialkabel.
 • Det finns möjlighet på sikt att utvecklas till produktgruppchef.
 • Du ansvarar för sortimentets lönsamhet.
 • Avdelningen ansvarar även för marknadsfrågor och din roll i detta är att aktivt vara en del i produkt- och tjänstrelaterad marknadsföring. Tillsammans med dina kollegor och säljorganisationen lanserar du produkter och tjänster, bevakar marknaden när det gäller trender, lagstiftning och konkurrenter.
 • Du är också behjälplig som teknisk support och du finns till hands internt och externt för utbildning, vid upphandling, vid offerter, möten, event samt vid mässor.
 • Du har nära kontakt med våra internationella fabriker.
 • Du är placerad på huvudkontoret i Nässjö.
Din bakgrund/personlighet
 • Vi söker dig som har en teknisk utbildning. Det är en fördel om du har kompetens inom el.
 • Med din affärsmässighet och ditt intresse för marknadsföring och teknik ser du till att skapa tillväxt och en god lönsamhet inom kategorin. Är du dessutom kundorienterad och har ledaregenskaper är du rätt person för jobbet.
 • Du klarar av att hantera rollen som projektledare och uppskattar att arbeta med många funktioner internt i bolaget.
 • Draka Kabel arbetar i affärssystemet SAP och vi förutsätter att du är en van användare av affärssystem och Excel.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
 • Vi uppskattar om du har följande personlighet: driven, engagerad, strukturerad, entusiasmerande och förtroendeingivande.
Vi erbjuder
 • Hos oss får du möjlighet att arbeta i en internationell organisation med goda utvecklingsmöjligheter både lokalt och globalt. Vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor.
Om företaget

Från de djupaste oceaner till satelliter som kretsar kring jorden hittar du produkter utvecklade av oss. Draka Kabel Sverige AB är en del av en stor global aktör inom kabeltillverkning – Prysmian Group. Gruppen finns i 50 länder och har 20 000 anställda. Prysmian Group är marknadsledare i tillverkning av elektriska kablar. Produkterna marknadsförs under de välrenommerade varumärkena Draka och Prysmian. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att överföra energi och information på ett effektivt sätt, överallt! I den svenska delen av företaget finns fabriken och huvudkontoret i Nässjö och totalt är vi i dagsläget 175 medarbetare.

För att läsa mera om företaget besök gärna prysmiangroup.com eller www.draka.se

Sökord: produktchef, produktansvarig, produktspecialist, kategoriansvarig, kategorichef, Category Manager, chef, säljare, säljledare, distriktchef, försäljningsingenjör, KAM, Key Account Manager, Account Manager, inköpare, projektledare, konsult, kabel, elprodukter, kablar, kraftkablar, kraftstyrkablar, installationskablar, kopplingskablar, anslutningskablar, elektronikkablar, telesignalkablar, maskinkablar, lågspänning, mellanspänning, energi, elinstallatör, elinstallation
Denna tjänst är tillsatt!