Denna tjänst är tillsatt!

Teknisk Produktchef

Som teknisk produktchef för sortimentet VS installationsprodukter är du den tekniska specialisten som stöttar säljorganisationen i produktfrågor. Du ser till att sortimentet är anpassat efter kundernas behov och uppfyller legala och marknadsmässiga krav. Du ansvarar för utvärdering och val av produkter samt uppdatering av pris- och produktdata i affärssystemet. Du ingår i det nordiska produktrådet där du utvecklar och driver projekt inom Ahlsells egna märkesvaror.

Dina arbetsuppgifter
 • Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara ett professionellt tekniskt stöd till säljorganisationen för sortimentet VS Installation. Sortimentet omsätter ca 1100 MSEK.
 • Du ansvarar för det tekniska innehållet i katalogdata, marknadsmaterial och kampanjer. Lagerläggning, uppföljning av leveransprecision, hantering av reklamationer är andra väsentliga uppgifter som ingår i din roll.
 • Du driver projekt för att ta fram egna märkesvaror inom sortimentet, ofta med leverantörer i Europa eller Asien
 • Som teknisk produktchef samarbetar du med den kommersiella produktchefen inom VS Installation och med koncerninköp, nordiska kollegor och centrallagret i Hallsberg.
 • Du besöker leverantörer och mässor för att hålla dig uppdaterad och följa vad som händer i omvärlden vad gäller bl a trender, teknikutveckling, konkurrenter etc.
 • Du säkerställer att säljorganisationen har tillräcklig och uppdaterad produktkunskap m h a leverantörerna.
 • Du rapporterar till inköpchefen inom VS och du är placerad på HK i Stockholm (Liljeholmen).
Din bakgrund/personlighet
 • Du har erfarenhet och kunskap inom VS- alt VA-branschen. Du kan t ex ha arbetat som produktchef, kategorichef, Category Manager, inköpare, projektledare, konsult eller säljare.
 • Ahlsell arbetar i affärssystemet Vivaldi (egenutvecklat) och vi förutsätter att du är en van användare av affärssystem och har goda kunskaper i Excel för att göra dataanalyser.
 • Engelskakunskaper är ett krav.
 • Vi uppskattar om du har följande personlighet: resultatinriktad, kommunikativ, analytisk, strukturerad, självständig och flexibel.
Vi erbjuder
 • Med ett nära samarbete med den kommersiella produktchefen inom VS Installation kommer du som teknisk produktchef att vara en betydande ”nyckelperson” som driver och utvecklar sortimentet för att kunna möta marknadens behov.
 • En ansvarsfull roll i ett marknadsledande företag med möjligheter att göra en långsiktig karriär inom företaget.
Om företaget

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner. Koncernen har en årlig omsättning om ca 22 miljarder SEK och ca 4 800 anställda.

Sökord: produktchef, produktansvarig, kategoriansvarig, chef, säljare, säljledare, distriktchef, inköpare, projektledare, konsult, VVS, VS, VA, bygg, koppar, rostfritt, installationsrör, kopplingar, ventiler, pressystem, stödhylsor, metalldelar, anslutningsslangar, tappvattensystem, golvvärmesystem, plaströrsystem, blandare, badrum, toalett, toalettstolar, golvbrunnar, badrumsavlopp, inomhusavloppssystem, inomhusavlopp, sanitet
Denna tjänst är tillsatt!