Denna tjänst är tillsatt!

Teknisk säljare

Du kommer att vara säljavdelningens ”dörröppnare”, nykundssäljare, och ingå i vårt framgångsrika svenska team som säljer till ledande produktföretag inom industrin. Till din hjälp har du företagets kunddatabas med potentiella kunder (90 %) och leads från marknadsaktiviteter (5 %) samt eget uppsökande (5 %). Du får support med teknikfrågor och offerthanteringen sköts av specialistsäljarna som du arbetar mycket nära.

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment.

Dina arbetsuppgifter
 • Du bearbetar potentiella kunder och erbjuder ebm-papst:s välkända och starka varumärke inom fläktar och elmotorer. Du träffar konstruktörer, inköpare och produktionstekniker. Till din hjälp finns teknisk support och vid offertförfrågan lämnar du över till specialistsäljarna som övertar kundkontakten.
 • Dina potentiella kunder finns inom följande industrier: ventilation, kyla, värme, elektronik, fordonsindustrin och medicinteknik.
 • Du genomför ca 4 kundbesök/vecka och du är ansvarig för nykundsbearbetning i hela Sverige. Räkna med 1-2 övernattningar/vecka.
 • Du rapporterar till försäljningschefen i Stockholm (Järfälla), där du har din kontorsplats.
Din bakgrund/personlighet
 • Du har erfarenhet från att framgångsrikt ha bearbetat nya kunder inom industrin. Du har erbjudit kunder produkter med högt teknikinnehåll.
 • Med din entreprenörsanda, starka vilja och intresse för att skapa nya relationer gör att du skapar ett förtroende hos kunder vilket leder till möjliga affärer och kommande avslut.
 • Vi förutsätter att du har en teknisk utbildning.
 • Har goda kunskaper i engelska.
 • Du har en stark motor och eget driv som genererar resultat. Din goda samarbetsförmåga både internt och externt gör dig framgångsrik. Är du dessutom metodisk och strukturerad är du rätt person för oss.
 • Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.
Vi erbjuder
 • Detta är en ypperlig chans att få representera ett företag som är världsledande i sin bransch. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god och trivsam atmosfär. Vi erbjuder ett attraktivt anställningspaket inkluderande tjänstebil och en gedigen introduktion. Vi satsar på våra anställda och kan erbjuda rätt person utveckling inom koncernen.
Om företaget

Moderbolaget i ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla utanför Stockholm. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Järvsö, Ljungby, Växjö, Älvsbyn och Örebro. Totalt har ebm-papst ca 15000 anställda i ca 50 länder och omsätter ca 2 miljarder Euro. I Sverige är vi 65 medarbetare och har en omsättning på drygt 370 miljoner kronor. Vår GreenTech-strategi innebär att vi arbetar för en hållbar utveckling och i november 2013 utsågs ebm-papst till Tysklands mest hållbara företag med den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award.

Sökord: säljare, försäljningsingenjör, Account Manager, AM, distriktschef, distriktchef, Area Sales Manager, produktspecialist, HVAC, Heating Ventilation Air Conditioning, ventilation, värme, kyla, aggregat, ventilationsaggregat, luftrenare, fläkt, klimat, värmepumpar, elektronikkylning, elektromekanik, elmotor, elmotorer, industri, industriteknik, medicinteknik, Industrial Air Technology, fan, ebmpapst, OEM
Denna tjänst är tillsatt!